V Košiciach si mohli zaľúbenci verejne prejaviť vzájomnú oddanosť

NETKY.SK • 15 Február 2013, 08:14 • 2 min
V Košiciach si mohli zaľúbenci verejne prejaviť vzájomnú oddanosť

V Košiciach si mohli zaľúbenci verejne prejaviť vzájomnú oddanosť - Zaujímavosti Zamilované páry každého veku si mohli v podvečer verejne prejaviť svoju oddanosť na rôznych miestach v centre Košíc. Most pri Jakabovom paláci sa dnes stal Mostom lásky, na k

slovakia

left justify in out

img

Zamilované páry každého veku si mohli v podvečer verejne prejaviť svoju oddanosť na rôznych miestach v centre Košíc.

Most pri Jakabovom paláci sa dnes stal Mostom lásky, na ktorom si Košičania mohli kladkou uzamknúť svoje zaľúbené duše. Myšlienka zamykania lásky má svoj pôvod v Číne, kde si dvojice upevňovali zámky na Veľký čínsky múr. Mosty lásky dnes môžeme vidieť v mnohých európskych metropolách ako Paríž, Praha či Rím, no zopár z nich existuje už aj v slovenských mestách. Košice ten svoj otvoria na sv. Valentína.

„Na moste pri zaľúbenci dostali ako darček mydielko v tvare srdca a visiaci zámok, na ktorý si mohli špeciálnou fixkou napísať nápisy, svoje iniciály, dátum zoznámenia či svadby,“povedala vedúca odboru marketingu a kultúry košického Magistrátu Andrea Horváthová.  Dodala, že tradícia káže kľúč od uzamknutej kladky vhodiť do rieky. „Keďže pod mostom pri Jakabovom paláci rieka netečie, svoj kľúčik mohli zaľúbenci vhodiť do uzamknutej nádoby pripevnenej k mostu, alebo si ho jednoducho zobrať so sebou ako dôkaz lásky,“ doplnia Horváthová.

Len o niekoľko metrov ďalej, na Hrnčiarskej ulici, známej tiež v Košiciach ako Ulička remesiel, získali zamilované páry sladkú odmenu. Za valentínsky bozk dostali medovníkové srdce vyrobené špeciálne na túto príležitosť.

Súčasťou podujatia s názvom Bozk na uličke bolo vytvorenie rekordu v počte párov, ktoré sa bozkávajú v jednej chvíli v Uličke remesiel. Organizátori predpokladali účasť asi stovky párov.

Program pre zaľúbené páry, ale aj pre milovníkov filmov pripravila nezisková organizácia Košice región umenia a kultúry (KRUK). "“akto začneme tradíciu vytvárania rekordov na Hrnčiarskej ulici, v ktorej budeme pokračovať aj pri ďalších podujatiach," uviedla projektová manažérka Jana Kopernická.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies