V Košiciach rastie počet požiarov áut a zásahov na Luníku IX

NETKY.SK • 27 September 2012, 11:34 • 2 min
V Košiciach rastie počet požiarov áut a zásahov na Luníku IX

V Košiciach rastie počet požiarov áut a zásahov na Luníku IX - Slovensko Košickí hasiči zaznamenali v tomto roku zvýšený nárast podpaľačských útokov na osobné autá, ďalším fenoménom je veľký počet zásahov na sídlisku Luník IX, ktoré má väčšinové rómske ob

slovakia

left justify in out

img

Košickí hasiči zaznamenali v tomto roku zvýšený nárast podpaľačských útokov na osobné autá, ďalším fenoménom je veľký počet zásahov na sídlisku Luník IX, ktoré má väčšinové rómske obyvateľstvo.
      "Z 39 požiarov osobných motorových vozidiel na území Košíc bolo celkom 20 prípadov, kde bola stanovená príčina úmyselného zapálenia. Tento trend má stúpajúcu krivku," uviedol dnes pre novinárov krajský riaditeľ Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach Jozef Fedorčák. Potvrdzuje to aj najnovší prípad, keď došlo k podpáleniu auta v noci nadnes na sídlisku Ťahanovce.
      Zvýšený počet výjazdov hasičov smeruje na Luník IX. "Dennodenne sú tam požiare skládok, kontajnerov a podobne, naši ľudia chodia na zásah za asistencie Policajného zboru. Je to z toho dôvodu, že títo občania, predovšetkým deti, si z toho robia srandu a hádžu po našej technike kamene. Mali sme tam niekoľko prípadov, keď došlo k poškodeniu techniky," konštatoval krajský šéf hasičov.
      Problémom je podľa neho aj "našponovaný" rozpočet. "Dá sa povedať, že financie, ktoré máme na základný chod, sú nedostatočné, takže budeme musieť hovoriť s ministerstvom vnútra o spôsobe, ako môžme prežiť."
      S ministerstvom vnútra chce Fedorčák rokovať aj o projekte výstavby hasičskej stanice na košickom sídlisku KVP, kde je na to pripravený pozemok. "Košice túto stanicu potrebujú," zdôraznil. Poukázal pritom aj na to, že okresné riaditeľstvo v Košiciach je z hľadiska počtu na Slovensku najväčšie, keď pod neho spadá päť hasičských staníc s celkovým počtom 228 hasičov. V rámci mesta Košice sa v tomto roku uskutočnilo zhruba o 500 výjazdov viac ako v Bratislave. Potrebných by preto bolo viac hasičov aj zásahovej techniky. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies