V Košiciach pri pádoch po pošmyknutí sa dnes zranili desiatky ľudí

NETKY.SK • 17 December 2013, 16:53 • 2 min
V Košiciach pri pádoch po pošmyknutí sa dnes zranili desiatky ľudí

KOŠICE - Mrznúce mrholenie a šmykľavé chodníky spôsobili dnes v Košiciach od skorého rána úrazy mnohým chodcom. Dôsledkom boli preplnené ambulancie urgentných príjmov Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP). Potvrdila to dnes hovorkyňa nemocnice Ladislava Šustová.

slovakia

left justify in out

Prvých pacientov začali v ambulanciách ošetrovať už o 6.00 h ráno. "Dopoludnia ošetrili naši úrazoví chirurgovia viac ako 40 pacientov. Prevažujú najmä zlomené zápästia a údery hlavy. Niektoré zranenia po páde sú skutočne vážne. Hospitalizovali sme napríklad pacienta s krvácaním do mozgu, zaznamenali sme niekoľko ťažkých otrasov mozgu, zlomeninu hrudnej časti chrbtice, zlomenú stehnovú kosť, či vykĺbené rameno," uviedla Šustová.

K 15.00 h hlásili obe úrazové pracoviská UNLP takmer 60 ošetrených pacientov v dôsledku počasia, z toho deväť akútnych hospitalizácií.

Medzi zranenými dominovali starší ľudia, lekári im vzhľadom na dnešné počasie odporúčali zostať radšej doma.     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies