V Košiciach opäť uvarili Anjelskú kapustnicu, výťažok pôjde na charitu

NETKY.SK • 19 December 2015, 19:01 • 2 min
V Košiciach opäť uvarili Anjelskú kapustnicu, výťažok pôjde na charitu

KOŠICE - Vôňa tradičnej kapustnice pripravená v tisíclitrovom kotle dnes láka počas dňa návštevníkov vianočných trhov na Hlavnej ulici v Košiciach. V rámci 6. ročníka Anjelskej kapustnice môžu záujemcovia ochutnať typické vianočné jedlo, ale i prispieť na dobrú vec. Výťažok z predaja je venovaný charitatívnej organizácii Úsmev ako dar.

slovakia

left justify in out

K príprave tradičnej polievky sa už od skorého rána zišli košickí kuchári pod najvyšším vianočným stromčekom na Slovensku. Zvedavci mali možnosť sledovať celý postup varenia z množstva surovín. "Na prípravu sa spotrebovalo približne 250 kíl kapusty, 60 kíl klobásy, 60 kíl údeného mäsa, tri kilá húb, tri kilá sliviek a ďalšie prísady. Vychádza nám to na približne 2300 - 2500 porcií. Dúfame, že sa podarí celý kotol vypredať," uviedla pre TASR spoluorganizátorka podujatia z organizácie Visit Košice Zuzana Fabianová.

 

Predaj kapustnice za symbolickú cenu – najmenej jedno euro, sa začal bezprostredne po jej dovarení, záujemcom naberal polievku aj košický primátor Richard Raši a jeho námestníčka Renáta Lenártová.

 

"Tešíme sa, že obľúbenosť tohto podujatia každým rokom rastie. Verím, že jedným z dôvodov, prečo je Anjelská kapustnica taká vyhľadávaná, je, že viac než samotná polievka hreje všetkých dobrý pocit z pomoci druhým," hovorí Fabianová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona