V Košiciach odštartoval Fashion Week program módnych prehliadok

NETKY.SK • 23 Október 2014, 18:17 • 2 min
V Košiciach odštartoval Fashion Week program módnych prehliadok

KOŠICE - V Košiciach dnes slávnostne otvorili prvý ročník prestížneho módneho podujatia Fashion Week. Jesenné kolekcie na módnych prehliadkach v priestoroch Kulturparku a Kunsthalle do nedele (26. 10.) verejne prezentujú návrhári zo Slovenska, Česka a Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

"Projekt Košice Fashion Week (KFW) si kladie za cieľ podporovať slovenských módnych tvorcov a tiež využiť svoju geografickú polohu na medzinárodnú spoluprácu s okolitými štátmi. V rámci KFW sa bude konať niekoľko prestížnych súťaží zameraných na podporu a rozvoj študentov vysokých umeleckých škôl. To všetko prebehne za účasti a podpory renomovaných módnych návrhárov zo Slovenska, Česka a Ukrajiny i módnych značiek, ktoré prinesú do Košíc inšpiráciu a show," uviedla riaditeľka a koproducentka Unique Fashion Week Karolína Bosáková z Prahy.
     

Košice sa tak ako jediné mesto na Slovensku stali súčasťou celosvetových akcií Fashion Week, ktoré prebiehajú v New Yorku, Paríži, Miláne, Londýne či Tokiu. V programe sú fashion kokteily, fashion párty a showroom prehliadky. Medzi tvorcami prezentovaných kolekcií a módnych doplnkov budú napríklad návrhárky Beata Rajská, Jitka Klett, Jana Bergová či Ida Sándor.
     

"Všetky medzinárodné aktivity ako Košice Fashion Week obohacujú kultúrne, umelecké a spoločenské dianie v Košiciach i celom našom regióne a viac nás približujú k Európe," povedal riaditeľ a koproducent KFW Marián Biľo.
     

Sprievodný program zahŕňa predajnú akciu KFW Pop-up store, výstavu fotografií českého módneho návrhára Marka Musila či projekt Fashion Kid Lab zameraný na podporu detskej kreativity. Dielo francúzskej umelkyne Elise Morin s názvom Waste Landscape (Krajina odpadu), vytvorené zo 60.000 CD nosičov, bude súčasťou exkluzívnej módnej prehliadky na záver KFW 26. októbra v Kunsthalle. Kombinácia módnej prehliadky a takto inštalovaného priestorového umeleckého diela bude európskou premiérou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies