V Košiciach dve premiéry: Haskičov gól, Urbanov štart

NETKY.SK • 18 September 2013, 14:24 • 2 min
V Košiciach dve premiéry: Haskičov gól, Urbanov štart

KOŠICE - V tábore MFK Košice nebola dobrá nálada po utorkovej domácej remíze s Ružomberkom (2:2) v zápase 10. kola Corgoň ligy.

slovakia

left justify in out

"Dostať gól v záverečných sekundách je na šľak trafenie, sme z toho veľmi sklamaní," citoval oficiálny klubový web slová trénera Jaroslava Galka, ktorého zarmútil v tretej minúte nadstaveného času vyrovnávajúcim presným zásahom Kamerunčan v ružomberskom drese Tawamba.

Dvaja futbalisti Košíc zažili v spomenutom dueli proti Ružomberku niečo premiérové: legionár Nermin Haskič strelil prvý corgoňligový gól a ďalší striedajúci futbalista Lukáš Urban si pripísal prvý štart v najvyššej domácej súťaži. 

Dvadsaťštyriročný Bosniak Haskič nastúpil po zranení na záverečných 35 minút. Po svojom príchode výrazne oživil hru a za stavu 1:1 po peknej akcii a spolupráci Dudu a Viazanka v 73. min naklonil misky váh na košickú stranu. "Bolo by fajn, keby bol môj prvý presný zásah v Corgoň lige aj víťazný. Mal by som oveľa väčšiu radosť. Gól ma potešil, no ešte to nebolo ono. Verím, že sa dostanem do lepšej pohody. Dúfam, že už najbližšie cez víkend v Žiline opäť skórujem," uviedol pre klubový web rodák z mesta Banoviči, ktorý prišiel v lete na východ Slovenska z FK Voždovac Belehrad a s vedením MFK podpísal zmluvu na tri roky bez opcie. 

Druhý spomenutý Lukáš Urban mal prsty vo vyrovnávajúcom góle Ružomberka, takže to "skalilo" jeho radosť z premiérového štartu v Corgoň lige. Dvadsaťročný defenzívny stredopoliar prišiel na trávnik v 80. min za priaznivého stavu 2:1. V nadstavenom čase však pokazil ľahkú prihrávku: namiesto odkopu sa snažil nájsť Haskiča, hostia však zachytili loptu, nasledoval center do šestnástky, vyrovnávajúci gól a koniec zápasu. "Mal som loptu odkopnúť čo najďalej, za plot, možno i za štadión. Je to veľmi trpká skúsenosť, aj také však prináša futbal," skonštatoval pre www.mfkkosice.sk Lukáš Urban a dodal: "Moja chyba ma mrzí o to viac, že prakticky z vyhraného zápasu bola len remíza. Kvôli mne sme prišli o cenné dva body." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies