V Košiciach chytili opitého vodiča autobusu MHD

NETKY.SK • 5 August 2014, 10:41 • 2 min
V Košiciach chytili opitého vodiča autobusu MHD

KOŠICE - Požitie alkoholu u svojho zamestnanca oznámil v pondelok (4.8.) ráno na linku 158 dispečing Dopravného podniku mesta Košice.

slovakia

left justify in out

"Privolaní dopravní policajti podrobili 46-ročného vodiča autobusu zn. SOR dychovej skúške, pričom mu v dychu namerali 0,65 mg/l alkoholu, čo v prepočte predstavuje 1,35 promile," informovala dnes košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.
     

Policajný vyšetrovateľ obvinil nezodpovedného vodiča autobusu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Obvineného umiestnili do cely policajného zaistenia. "V zmysle Trestného zákona mu za toto nezodpovedné konanie hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov," konštatovala Mésarová.
     

Ako pre TASR uviedla hovorkyňa DPMK Michaela Karaffová, vodič na linke x7 (náhradná autobusová doprava) nerešpektoval trasu určenú cestovným poriadkom. Dispečer ho na to upozornil a následne pracovník dispečingu zabezpečil vykonanie dychovej skúšky. "Zamestnanec bol u nás v skúšobnej dobe, dňom porušenia pracovnej disciplíny s ním bol ukončený pracovný pomer," konštatovala.
     

DPMK vykonáva u svojich zamestnancov pravidelné i nepravidelné kontroly na alkohol. V priemere takto prichytia v podniku dvoch vodičov ročne. "U každého z nich došlo k ukončeniu pracovného pomeru, keďže sa prítomnosť alkoholu kvalifikuje ako hrubé porušenie pracovnej disciplíny s okamžitým ukončením pracovného pomeru," dodala Karaffová.
     

Polícia v tomto smere vyzdvihuje kontrolnú činnosť zo strany zamestnávateľov, ktorí takýmto spôsobom napomáhajú odhaľovať prípady alkoholu za volantom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies