V Košiciach budú hľadať náhradu za Látala do Vianoc

NETKY.SK • 1 December 2014, 19:01 • 2 min
V Košiciach budú hľadať náhradu za Látala do Vianoc

KOŠICE - Emotívna reakcia trénera MFK Košice Radoslava Látala bezprostredne po poslednom domácom jesennom zápase s Ružomberkom (2:1) naozaj znamená koniec tohto trénera v košickom klube.

slovakia

left justify in out

Bývalý československý a český reprezentant spoločne so svojím asistentom Jiřím Nečekom sa po stretnutí s prezidentom MFK Košice Blažejom Podolákom dohodli na akceptovaní výpovede k 31. decembru 2014.

 

"Ešte sme sa nezaoberali trénerskou otázkou, lebo prichádzala do úvahy aj alternatíva, že Látal a Neček v Košiciach zostanú. Počas troch týždňov do Vianoc chceme viesť rozhovory s možnými kandidátmi. Je predčasné hovoriť o tom, či pôjde o domáceho alebo zahraničného trénera," uviedol na pondelkovom stretnutí s médiami prezident MFK Košice Blažej Podolák. 

 

Prvý muž v súčasnosti 7. tímu Fortuna ligy priznal finančné problémy, ktoré však podľa neho nie sú novinkou oproti minulým rokom, ale aj ostatným klubom v súťaži. "Máme problémy, ale nie väčšie ako v minulosti. A kto ich dnes v našom športe nemá? Tie naše vznikli aj z toho, že brankár Tofiloski neodišiel do II. francúzskej ligy a mali sme za neho zinkasovať 350 000 eur. Hráčom nevyplácame výplaty podľa zmluvy, ale nie je pravda ani to, že nedostávajú nič. V takomto režime fungujú už niekoľko rokov," doplnil B. Podolák. 

 

Tréner Radoslav Látal hovoril o veľkých finančných podlžnostiach voči nemu zo strany klubu. Záväzky údajne narástli na státisíce českých korún, čo vedenie MFK Košice nepotvrdilo. Látal prebral Košičanov vlani v septembri, triumfoval s nimi v domácej pohárovej súťaži Slovnaft Cupe, čo znamenalo účinkovanie mužstva v predkole Európskej ligy 2014/2015 a tam neúspešné meranie síl so Slovanom Liberec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies