V korupčom škandále v La Lige mali byť zapletení Herrera či Gabi

NETKY.SK • 15 December 2014, 17:27 • 2 min
V korupčom škandále v La Lige mali byť zapletení Herrera či Gabi

MADRID - Tréner Javier Aguirre, stredopoliar Manchestru United Ander Herrera a kapitán futbalistov Atletica Madrid Gabi ako aj 38 ďalších osôb mali byť zapletení do údajného korupčného škandálu v španielskej La Lige. Informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Španielsky protikorupčný prokurátor podal v pondelok prípad na súd vo Valencii. Hovorca úradu pred časom tvrdil, že obvinenie súvisí so stretnutím medzi Levante a Zaragozou v poslednom kole španielskej ligy v sezóne 2010/2011. Zaragoza vtedy na trávniku Levante vyhrala 2:1 a vyhla sa zostupu do druhej ligy. O oba góly sa postaral súčasný kapitán Atletica Gabi. Podľa informácií niektorých médií mal vtedajší prezident Zaragozy Agapito Iglesias zaplatiť Levante za víťazstvo, celkovo malo ísť o sumu 965.000 eur. 
     

Mexičan Aguirre bol v tom čase koučom Zaragozy, Herrera a Gabi zase obliekali dres tohto tímu. Podozrivý duel si v španielskych médiách vyslúžil prívlastok "zápas hanby". 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies