V Kórejskom prístave sa potopila nákladná loď: Zahynulo najmenej desať ľudí

NETKY.SK • 16 Október 2013, 09:03 • 2 min
V Kórejskom prístave sa potopila nákladná loď: Zahynulo najmenej desať ľudí

SOUL - Najmenej desať ľudí prišlo v utorok o život a jedna osoba zostáva nezvestná po potopení sa panamskej nákladnej lode počas búrky v juhokórejskom prístave Pohang.

slovakia

left justify in out

Loď, na palube ktorej sa nachádzalo celkovo 19 osôb, klesla ku dnu vo večerných hodinách miestneho času. Informovala o tom dnes agentúra Sinchua s odvolaním sa na čínsky generálny konzulát v Pusane. Medzi členmi posádky sa nachádzalo 18 Číňanov a jeden Vietnamec. Záchranárom sa podarilo dostať na pevninu osem ľudí, pričom objavili telá desiatich utopených a naďalej zostáva nezvestná jedna osoba, potvrdila juhokórejská pobrežná hliadka. Loď s názvom Čcheng-lu 15 vyplávala z juhokórejského prístavu Pchjongtchek 2. októbra a do Pohangu, kde mala vyložiť náklad, dorazila o dva dni neskôr.

Pobrežná hliadka zriadila pohotovostný štáb a pomocou helikoptér, lodí a špeciálnych záchranárskych tímov pátrala po nezvestných osobách. Čínsky generálny konzulát v Pusane vyslal na pomoc juhokórejským záchranárom štvorčlenný tím. Plavidlo s panamskou registráciou patrí čínskej medzinárodnej dopravnej spoločnosti Li-šen so sídlom v provincii Če-ťiang.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies