V Kórei sa konala prvá hromadná svadba po smrti reverenda Moona

NETKY.SK • 18 Február 2013, 14:02 • 2 min
V Kórei sa konala prvá hromadná svadba po smrti reverenda Moona

Soul 18. februára (TASR) - Tisíce dvojíc v Južnej Kórei sa v nedeľu zúčastnili na prvej hromadnej svadbe zorganizovanej Cirkvou zjednotenia po smrti jej zakladateľa Moona spred šiestich mesiacov. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Na obrade bolo oddaných približne 3500 párov a ďalších 8500 dvojíc obnovilo svoj manželský sľub cez videomost, oznámila cirkev známa aj pod názvom Moonova sekta.

V sídle hnutia - v Kapjongu pri hlavnom meste Soul - dala dvojiciam "vesmírne sväté požehnanie" pred 13.000 divákmi Hak-ča Han Mun, manželka zosnulého kórejského reverenda Moona (celým menom Son-mjong Mun). Partneri mnohých dvojíc mali odlišnú štátnu príslušnosť a dokopy ich dal Moon.

Son-mjong Mun, ktorý sa vyhlasoval za spasiteľa, zomrel vlani v septembri vo veku 92 rokov. Cirkev založil v roku 1954. Jej hromadné svadby vyvolávajú pozornosť celého sveta a Moona počas života často obviňovali z vymývania mozgov svojich priaznivcov. Jeho podnikateľská ríša mu priniesla obrovské bohatstvo a stal sa miliardárom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona