V "Kopeme pre Čiša" Vittek i Milinkovič, rakety dali Hrbatý a Cibulková

NETKY.SK • 8 December 2015, 13:05 • 2 min
V "Kopeme pre Čiša" Vittek i Milinkovič, rakety dali Hrbatý a Cibulková

BRATISLAVA - Pod názvom "Kopeme pre Čiša" odštartovala v polovici novembra charitatívna akcia, ktorú spustili priatelia slovenského futbalového reprezentanta a hráča Viktorie Plzeň Mariána Čišovského. Aj takýmto spôsobom mu chcú pomôcť v boji so zákernou chorobou.

slovakia

left justify in out

Akcia je pod patronátom organizácie Spolek28, ktorej predsedom je bývalý český reprezentant Pavel Horváth. Cieľom je získanie financií z dražieb kopačiek. Peniaze pôjdu na úpravu bezbariérového bývania pre Čišovského a na jeho rehabilitáciu. Okrem toho poputujú na podporu a pomoc ďalším ľudom s amyotrofickou laterálnou sklerózou (ALS), ktorou trpí aj Čišovský.

 

Do dražby poskytli svoje kopačky aj slovenskí futbaloví reprezentanti a už si našli aj nových majiteľov. Fanúšikovia najviac zaplatili za Hamšíkove (52.300 Kč) a Škrtelove (51.300 Kč).

 

Od minulého týždňa sa pridali k akcií "Kopeme pre Čiša" aj tímy a hráči slovenskej Fortuna ligy, konkrétne mužstvá AS Trenčín a DAC Dunajská Streda. Momentálne z fortunaligových kopačiek majú najväčšiu hodnotu "strelky" Matúša Bera (3000 Kč) a Igora Šemrinca (2200 Kč). Trenčania poskytli celkom 6 párov kopačiek (aj tréner Martin Ševela), Dunajskostredčania osem párov. Priaznivci si môžu vydražiť aj kopačky Ákosa Szarku, v ktorých zaznamenal v júli proti Podbrezovej štyri góly.

 

Individuálne sa k akcií pripojil aj futbalisti Slovana Bratislava Róbert Vittek a Marko Milinkovič. "Viťove" kopačky majú aktuálnu hodnotu 6000 Kč. Všetky kopačky sú vlastnoručne podpísané samotnými futbalistami, sú zarámované a umiestnené do špeciálnych drevených boxov.

 

Okrem futbalistov poskytli do dražby svoje rakety aj slovenskí tenisti Dominik Hrbatý a Dominika Cibulková. Raketa Cibulkovej má momentálne hodnotu 6000 Kč.

 

 

 

 

 

Dražba kopačiek a tenisových rakiet prebieha na stránke www.spolek28.cz. Akcia "Kopeme pre Čiša" sa skončí vo štvrtok 10. decembra.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies