V kontajneri na odpadky v českom Chebe našli živého novorodenca!

NETKY.SK • 8 Júl 2013, 21:17 • 2 min
V kontajneri na odpadky v českom Chebe našli živého novorodenca!

PRAHA - Živého novorodenca pohodeného v kontajneri na odpadky našli dnes okoloidúci v západočeskom meste Cheb. Podchladené dieťa policajti následne odviezli do nemocnice, informoval internetový spravodajský portál Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

"Dievčatko sa s najväčšou pravdepodobnosťou narodilo len dnes. Ľudia ho našli v podchladenom stave, jeho telesná teplota bola 30 stupňov. Momentálne sa nachádza v opatere lekárov," uviedol hovorca Karlovarskej krajskej nemocnice Vladislav Podracký.

Dieťa je údajne donosené. Napriek tomu, že sa zdá byť vitálne, lekári ohľadom prognóz zostávajú opatrní, nakoľko podchladenie v takomto rozsahu je veľmi rizikové aj pre dospelých ľudí.

Polícia pátra po svedkoch, ktorí na mieste nálezu videli čokoľvek podozrivé. "Žiadame svedkov, ktorí dnes na Ulici Mateja Kopeckého videli osobu vhadzujúcu podozrivý predmet do kontajnera, aby sa ohlásili na číslo 158," uviedol krajský policajný hovorca Pavel Valenta.

V Chebe sa paradoxne nachádza babybox, ktorý umožňuje matkám nechcené deti po pôrode bezpečne odložiť. Novorodenci sa tak priamo dostanú do starostlivosti lekárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies