V konflikte súvisiacom so Sýriou zomrelo 23 osôb

NETKY.SK • 24 Máj 2013, 11:08 • 2 min
V konflikte súvisiacom so Sýriou zomrelo 23 osôb

TRIPOLIS - Najmenej 23 ľudí zomrelo od nedele v bojoch medzi prívržencami a odporcami sýrskeho prezidenta Baššára al-Asada v Libanone, uviedol v piatok bezpečnostný zdroj pre agentúru AFP.

slovakia

left justify in out

Najkrvavejším dňom bol štvrtok, keď za 24 hodín zomrelo 11 osôb. Ďalších najmenej 167 ľudí bolo zranených v Tripolise v bojoch medzi alavitmi, odštiepencami šiitov, obývajúcimi štvrť Džabal Muhsen a sunnitmi vo štvrti Báb al-Tibbana. Súboje dvoch moslimských skupín súvisia s občianskou vojnou v Sýrii, kde sunniti bojujú proti režimu alavitu al-Asada. Posledné kolo násilností vypuklo po útoku al-Asadových jednotiek na mesto Kusajr, pevnosť povstalcov pri hraniciach s Libanonom.

Medzinárodné spoločenstvo už dlhší čas upozorňuje na možné rozšírenie konfliktu do Libanonu pre zapojenie sa ozbrojeného krídla libanonského Hizballáhu do občianskej vojny v Sýrii. Americký prezident Barack Obama v pondelok počas telefonického rozhovoru s libanonským prezidentom Mišálom Sulajmánom vyjadril vážne obavy zo vstupu šiitských milícií do dva roky trvajúcej vojny v susednej krajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies