V konflikte na juhovýchode Ukrajiny zahynulo už vyše 6400 civilistov

NETKY.SK • 3 September 2015, 16:27 • 2 min
V konflikte na juhovýchode Ukrajiny zahynulo už vyše 6400 civilistov

MOSKVA - V ozbrojenom konflikte na juhovýchode Ukrajiny zahynulo doteraz vyše 6400 civilistov a takmer 16.000 ďalších utrpelo zranenia, oznámil dnes šéf Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie Alexandr Bastrykin.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa neho viac ako 10.000 obytných infraštruktúrnych objektov bolo úplne alebo čiastočne zničených a vypálených. Zničené sú napríklad obytné zóny, kancelárske budovy, školy, predškolské a komunálne zariadenia.

 

Podľa údajov ruskej Federálnej migračnej služby od vlaňajšieho apríla utiekol zo svojich domovov v Doneckej a Luhanskej oblasti vyše milión ruskojazyčných obyvateľov a vyše 110.000 ľudí so štatútom utečenca požiadalo o ruské občianstvo, uviedla agentúra TASS.

 

Bastrykin poznamenal, že náklady spojené s ubytovaním ukrajinských utečencov sa vyšplhali v prepočte na viac ako 50 miliónov eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona