V konečnej nominácii Turecka Arda Turan aj Nuri Sahin

NETKY.SK • 31 Máj 2016, 18:04 • 2 min
V konečnej nominácii Turecka Arda Turan aj Nuri Sahin

ISTANBUL - V konečnej nominácii trénera tureckej futbalovej reprezentácie Fatiha Terima na blížiace sa majstrovstvá Európy vo Francúzsku (10. júna - 10. júla) nechýbajú ani kreatívny stredopoliar FC Barcelona Arda Turan či obávaný strelec z priamych kopov pôsobiaci v nemeckom Bayeri Leverkusen Hakan Calhanoglu.

slovakia

left justify in out

Vo výbere skúseného 62-ročného kouča sú aj ďalšie známe mená - záložník Selcuk Inan či útočník Burak Yilmaz. Informáciu zverejnila oficiálna stránka Tureckej futbalovej federácie (TFF).


Terim sa rozhodol nevziať na turnaj Gökhana Töreho z Besiktasu Istanbul, ktorý by pre trest za červenú kartu v kvalifikačnom stretnutí s Islandom nemohol nastúpiť v prvých dvoch zápasoch na kontinentálnom šampionáte.


V kádri sú aj štyria hráči, ktorí v mládežníckych kategóriách reprezentovali iné krajiny - Emre Mor (Dánsko), Yunus Malli a Cenk Tosun (obaja Nemecko) a Oguzhan Özyakup (Holandsko). Turecko sa na šampionáte predstaví v základnej D-skupine, postupne sa stretne s Chorvátskom, Španielskom a Českom.

Nominácia futbalovej reprezentácie Turecka na ME 2016 vo Francúzsku (10. júna - 10. júla):


Brankári: Volkan Babacan (Basaksehir), Onur Kivrak (Trabzonspor), Harun Tekin (Bursaspor)


Obrancovia: Gökhan Gönül, Sener Özbayrakli, Caner Erkin (všetci Fenerbahce Istanbul), Semih Kaya, Hakan Balta (obaja Galatasaray Istanbul), Ahmet Calik (Genclerbirligi), Ismail Köybasi (Besiktas Istanbul)


Stredopoliari: Mehmet Topal, Ozan Tufan, Volkan Sen (všetci Fenerbahce Istanbul), Selcuk Inan (Galatasaray Istanbul), Olcay Sahan, Oguzhan Özyakup (obaja Besiktas Istanbul), Hakan Calhanoglu (Bayer Leverkusen/Nem.), Nuri Sahin (Borussia Dortmund/Nem.), Arda Turan (FC Barcelona/Šp.), Emre Mor (FC Nordsjaelland/Dán.)


Útočníci: Burak Yilmaz (Kuo-an Peking/Čína), Cenk Tosun (Besiktas Istanbul), Yunus Malli (1. FSV Mainz/Nem.)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies