V komplexe francúzskeho verejnoprávenho rozhlasu vypukol požiar

NETKY.SK • 31 Október 2014, 15:03 • 2 min
V komplexe francúzskeho verejnoprávenho rozhlasu vypukol požiar

PARÍŽ - Parížskym hasičom sa dnes v relatívne krátkom čase podarilo dostať pod kontrolu požiar, ktorý zachvátil budovu Maison de la Radio (Dom rozhlasu), kde sídlia viaceré okruhy verejnoprávneho francúzskeho rozhlasu.

slovakia

left justify in out

Vysielanie rozhlasových staníc France Info, France Inter a France Culture museli dočasne úplne prerušiť. Časť zamestnancov opustila budovu sama, časť evakuovali. Údajne zlyhal varovný systém upozorňujúci na požiar.
     

Plamene sa šírili z ôsmeho poschodia, na ktorom sa v inkriminovanom čase podľa hasičov nikto nenachádzal. Ide o časť budovy, ktorá prechádza už niekoľko rokov mimoriadne drahou komplexnou rekonštrukciou. Príčiny požiaru však zatiaľ nie sú známe.
     

Z objektu, ktorý leží pri Seine neďaleko Eiffelovej veže v západnej časti francúzskej metropoly a nachádzajú sa v ňom redakcie i štúdiá viacerých vysielacích okruhov, stúpali husté oblaky dymu. Súviselo to s tým, že plamene zachvátili stavebný materiál. Vysokej teplote neodolali niektoré okenné tabule, ktorých popraskanie najskôr vyvolalo špekulácie o explóziách.
     

Francúzsky prezident Francois Hollande informoval, že udalosť si nevyžiadala obete.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona