V Komárne vyhlásili 2. stupeň povodňovej aktivity

NETKY.SK • 3 Jún 2013, 12:27 • 2 min
V Komárne vyhlásili 2. stupeň povodňovej aktivity

NITRA – V Komárne a okolí dnes od 6:00 platí 2. stupeň povodňovej aktivity. Ako pre agentúru SITA povedal riaditeľ Správy vnútorných vôd Komárno Slovenského vodohospodárskeho podniku Juraj Fekete, vyhlásený bol na základe ich požiadavky.

slovakia

left justify in out

Druhý stupeň je na Dunaji od Číčova cez mesto Komárno, Patince, Moču po Kravany nad Dunajom. Takisto platí aj pre ľavostrannú a pravostrannú hrádzu Váhu po Kolárovo.

O 3:30 uzatvorili vodohospodári z preventívnych dôvodov objekt, ktorý uzatvára protipovodňovú líniu mesta. Dnes utesňujú miesta prítokov na betónovom protipovodňovom múre na okraji Komárna. „Všetky práce dnes nestihneme, ale na tú výšku hladiny, ktorú predpovedá Slovenský hydrometeorologický ústav, to postačí, a v utorok budeme pokračovať,“ povedal Fekete. Vodohospodári zároveň prečerpávajú aj vnútorné vody. „Predpovede na rýchly vzostup sa pre Komárno nenaplnili, zatiaľ nám hlásia len mierny vzostup. Každopádne sa pripravujeme na veľkú vodu, aby sme vedeli zabezpečiť ochranu Komárna,“ skonštatoval Fekete. Dunaj aj Váh sú zatiaľ stále v koryte. Výraznejšie stúpanie hladín očakávajú v utorok alebo v stredu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies