V Komárne uviazlo päť výletných lodí, pasažierov odvážali autobusy

NETKY.SK • 6 Jún 2013, 15:00 • 2 min
V Komárne uviazlo päť výletných lodí, pasažierov odvážali autobusy

KOMÁRNO – Vysoká hladina Dunaja prinútila päť výletných lodí neplánovane zakotviť v Komárne. Štyri lode kotvia v prístavnom kanáli, piata pri Alžbetinom ostrove. Rakúske, nemecké, švajčiarske a rumunské lode mali v pláne absolvovať vyhliadkovú plavbu po Dunaji.

slovakia

left justify in out

Vysoká hladina rieky im však neumožnila bezpečne preplávať popod most.  Na lodiach zostala len posádka, pasažieri opustili palubu. Na brehu presadli do autobusov, ktoré ich odvážali z Komárna. „Nechceli využiť možnosť prenocovať v Komárne, pretože nikto nevie, na ako dlho by tu uviazli. Náhradný program im zabezpečili jednotlivé cestovné kancelárie, ktoré plavby organizovali,“ uviedol Imrich Csontos z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Komárne. 

Hladina Dunaja v Komárne dosiahla dnes o 13. hodine úroveň 779 centimetrov. Podľa najnovších predpovedí vodohospodárov bude Dunaj v Komárne kulminovať v sobotu v noci s výškou hladiny prekračujúcou rekordný stav z roku 2002 o zhruba 20 až 40 centimetrov. V Komárne bola vtedy zaznamenaná výška hladiny Dunaja na úrovni 843 centimetrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies