V Komárne sa začalo medzinárodné protiteroristické cvičenie

NETKY.SK • 10 Október 2018, 10:15 • 2 min
V Komárne sa začalo medzinárodné protiteroristické cvičenie

KOMÁRNO – Vyše dvoch stoviek príslušníkov špeciálnych jednotiek zo šiestich štátov začalo v stredu ráno v komárňanskej Pevnosti Medzinárodné protiteroristické cvičenie Atlas Common Challenge 2.0.

slovakia

left justify in out

Priebeh podujatia zorganizovaného Ministerstvom vnútra SR pod vedením slovenskej protiteroristickej jednotky Lynx Commando bude sledovať prezident SR Andrej Kiska, ale aj predseda vlády SR Peter Pellegrini.

 

Atlas Common Challenge 2.0 je doteraz najrozsiahlejším a najväčším cvičením svojho druhu v Európe. V rámci cvičenia sa paralelne na rôznych miestach Európy odprezentuje sedem scenárov možných teroristických útokov.

 

Celkový počet 2800 operátorov – členov špeciálnych protiteroristických jednotiek - bude zasahovať v budovách, metre, autobuse, na lodiach, v lietadle a budú sa musieť vyrovnať aj s chemickými, biologickými a rádionukleárnymi hrozbami.

 

V Pevnosti v Komárne pripravili simulovaný prepad verejného podujatia a rukojemnícku drámu v zastavanej oblasti. Na podujatí sa popri taktických postupoch odprezentuje najmodernejšia ťažká technika, ktorá zahŕňa obrnené vozidlá, špeciálne hydraulické plošiny, vrtuľníky typu Bell 429, Mi-171 a Black Hawk Sikorsky UH-60. Niektoré špeciálne vozidlá budú na Slovensku verejne prezentované prvýkrát.

 

Cvičenie je verejné, návštevníci majú možnosť vidieť prácu policajných špecialistov - kynológov, ostreľovačov, ofenzívnych pyrotechnikov, medikov, vyjednávačov, zoskoky parašutistov, zlaňovanie z helikoptér i množstvo výbuchov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies