V Komárne pomáha 42 vojakov

NETKY.SK • 7 Jún 2013, 16:15 • 2 min
V Komárne pomáha 42 vojakov

KOMÁRNO - V Komárne, ktoré očakáva kulmináciu Dunaja v sobotu okolo poludnia, je na plnenie vriec s pieskom a spevňovanie hrádze nasadených 42 vojakov z Nitry.

slovakia

left justify in out

"Spolu s hasičmi budú riešiť ďalšie úlohy podľa pokynov koordinátora krízového štábu ministerstva vnútra," uviedol minister obrany Martin Glváč. "Ráno sme zmenili štruktúru pohotovosti pre posádky, ktoré sú bližšie k južnému toku Dunaja, ale zatiaľ sme okrem Komárna neboli požiadaní o ďalšiu pomoc," dodal.

V bratislavskom Devíne naďalej zabezpečujú vojaci kyvadlovú prepravu. "Sme pripravení pomôcť ľuďmi a technikou, všetko bude závisieť od situácie, ako sa bude ďalej vyvíjať," oznámil Glváč. Ako dodala rezortná hovorkyňa Martina Balleková, v pohotovosti naďalej zostáva 468 vojakov a 72 kusov vojenskej techniky. Glváč bol skontrolovať spolu s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom a ministrom životného prostredia Petrom Žigom povodňovú situáciu na juhu Slovenska, kam sa dnes presunula prívalová vlna z Bratislavy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies