V komárňanskom okrese zaznamenali ďalší úhyn labutí

NETKY.SK • 26 Január 2017, 21:10 • 2 min
V komárňanskom okrese zaznamenali ďalší úhyn labutí

KOMÁRNO - Úhyn ďalších voľné žijúcich labutí v okrese Komárno dnes nahlásili Regionálnej veterinárnej a potravinovej správe (RVPS) Komárno. Pre TASR to potvrdil riaditeľ RVPS Štefan Miholics.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov RVPS zozbierala z kanála medzi obcami Sokolce v okrese Komárno a Okoč v okrese Dunajská Streda 36 tiel, pričom nahlásených bolo iba 14 úhynov.

 

Regionálna veterinárna a potravinová správa vykonala dnes zber uhynutých labutí aj z rieky Dunaj a z kanála pri obci Veľké Kosihy v okrese Komárno. Počty úhynu však Miholics nevedel špecifikovať.

 

Telo jednej z dnes uhynutých labutí zaslali na vyšetrenie do Štátneho veterinárneho a potravinového ústavu (ŠVPÚ) vo Zvolene.

 

V stredu (25.1.) RVPS pozbierala z rieky Malý Dunaj pri meste Kolárovo a z Čergovského kanála medzi mestom Kolárovo a obcou Kameničná 46 zo 70 nahlásených uhynutých labutí. Dnes pozbierali zvyšok tiel, pričom okrem nich dokopy zozbierali vyše 80 labutích pozostatkov. Presný počet Miholics nevedel stanoviť, keďže pracovníci RVPS boli v teréne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies