V kolumbijskej bani na ťažbu zlata uviazlo najmenej 15 baníkov

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 09:52 • 2 min
V kolumbijskej bani na ťažbu zlata uviazlo najmenej 15 baníkov

BOGOTA - Kolumbijskí záchranári sa pokúšajú dostať k najmenej 15 baníkom, ktorí uviazli v bani na ťažbu zlata na severozápade krajiny po tom, ako podzemné priestory náhle zaplavila voda. Informovala o tom v stredu agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Záchranná a pátracia akcia je v plnom prúde. Zatiaľ máme informácie o 15 osobách uviaznutých v bani," uviedol vo vyhlásení vládny úrad pre mimoriadne situácie s tým, že celkový počet baníkov uviaznutých v podzemí môže byť vyšší.

 

Inkriminovaná baňa sa nachádza v meste Riosucio v departemente Caldas, približne 220 kilometrov severozápadne od metropoly Bogota. Vládne zdroje potvrdili, že baňa je prevádzkovaná legálne. Okolnosti incidentu vyšetruje národný banský úrad.

 

Väčšinu ročnej produkcie zlata v Kolumbii, ktorá predstavuje približne 55 ton, dolujú neoficiálni alebo ilegálni baníci za nevyhovujúcich bezpečnostných podmienok, uviedol Reuters. Len minulý rok si banské nešťastia v krajine vyžiadali 120 obetí na životoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona