V Kolumbii zúria protesty, ľudia sú nespokojní s vedením štátu

NETKY.SK • 22 November 2019, 7:17 • 2 min
V Kolumbii zúria protesty, ľudia sú nespokojní s vedením štátu

BOGOTA - Prezident Kolumbie Iván Duque je spoločne s vládou u domáceho obyvateľstva tak nepopulárny, že vo včerajších hodinách vyšlo do ulíc hlavného mesta tejto Juhoamerickej krajiny tisíce nespokojných Kolumbijčanov.

slovakia

left justify in out

Protestujúci zaplnili hlavné námestie i priľahlé ulice Bogoty, pričom mnohí z nich mali v rukách transparenty s nápismi ako "Ľud je väčší ako jeho vodcovia" či "Prezident, odstúp".

 

 

Protesty konajúce sa vo včerajších hodinách prebiehali väčšinou pokojne, potýčky s poriadkovými silami boli hlásené z bogotského predmestia Suba a mesta Cali, kde pri zrážkach s demonštrantmi utrpelo zranenia sedem policajtov.

 

img

 

Šéf kolumbijskej polície Oscar Atehortúa Duque uviedol, že na protivládnych protestoch sa v celej Kolumbii zúčastnilo približne 130 000 ľudí. Na protesty a generálny štrajk vyzvali odborové zväzy a skupiny zastupujúce študentov, roľníkov, ženy, pôvodných obyvateľov Kolumbie a ľudí afrického pôvodu.

 

img

 

Prezident Iván Duque v stredu večer vyzval národ na pokoj. Stalo sa tak v obavách, že by Kolumbia mohla zažiť podobné násilie, k akému došlo v Bolívii, Čile a Ekvádore, kde pri protestoch prišli o život desiatky ľudí.

 

img

 

Ľudia v uliciach kolumbijských miest protestujú proti údajným plánom vlády zvýšiť vek odchodu do dôchodku a znížiť minimálnu mzdu pre mladých ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona