V Kolumbii zmizla španielska novinárka

NETKY.SK • 24 Máj 2016, 08:44 • 2 min
V Kolumbii zmizla španielska novinárka

BOGOTA - Kolumbijské bezpečnostné sily pátrajú po španielskej novinárke Salud Hernándezovej. Zmizla cez víkend v oblasti, v ktorej operujú ľavicoví povstalci a priekupníci drog. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Hernándezová, ktorá má aj kolumbijské občianstvo, je dlhoročnou korešpondentkou španielskeho denníka El Mundo a píše aj pre kolumbijský denník El Tiempo. Naposledy komunikovala so svojimi nadriadenými v piatok.

 

Podľa riaditeľa denníka El Tiempo Roberta Pomba Hernándezová oznámila, že navštívila mesto El Tarra v severnej provincii Norte de Santander, aby zaznamenala protesty v súvislosti so zmiznutím dvoch miestnych robotníkov. Svedkovia tvrdili, že ju naposledy videli v sobotu v prítomnosti neznámeho muža.

 

Kolumbijský prezident Juan Manuel Santos vyslal do regiónu elitnú jednotku, ktorá sa zameriava na únoscov.

V oblasti pôsobia dve hlavné povstalecké skupiny - Revolučné ozbrojené sily Kolumbie (FARC) a Národná oslobodzovacia armáda (ELN), ale aj zvyšky Ľudovej oslobodzovacej armády (EPL).

 

Španielsky minister zahraničných vecí José Manuel García-Margallo povedal, že hoci únos nebol zatiaľ potvrdený, "všetko naznačuje tomu", že za zmiznutím novinárky je ELN, ktorá má viac decentralizovanú veliteľskú štruktúru než oveľa väčšie FARC.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies