V Kolumbii zatkli šéfa boja proti korupcii podozrivého z úplatkárstva

NETKY.SK • 28 Jún 2017, 12:06 • 2 min
V Kolumbii zatkli šéfa boja proti korupcii podozrivého z úplatkárstva

MIAMI - Na základe obvinení z USA zatkli v Kolumbii tamojšieho riaditeľa oddelenia boja proti korupcii na generálnej prokuratúre Luisa Gustava Morena Riveru. Ten je obvinený zo sprisahania za účelom prania špinavých peňazí a úplatkárstva a čelí vydaniu do USA. Na základe rovnakých obvinení zatkli aj právnika Leonarda Luisa Pinillu Gomeza.

slovakia

left justify in out

Podľa prísažného vyhlásenia Národného úradu pre kontrolu obchodu s drogami (DEA), ktoré na oboch podal na federálnom súde v Miami, sa od istého kolumbijského politika, ktorého nepoznali a bol informátorom úradov, snažili získať úplatok 100 miliónov kolumbijských pesos (v prepočte zhruba 29 400 eur) za kópie svedeckých výpovedí proti jeho osobe v jednom z korupčných prípadov.

 

Ich stretnutia sa uskutočnili práve v menovanom meste na Floride. Politik im neskôr na pokyn DEA dal zálohu 10-tisíc dolárov (v prepočte 8 866 eur), ktoré mu úrad poskytol v rámci vyšetrovania. Niektoré z peňazí, ktoré boli označené, našli v batožine Morena Riveru.

Oboch podozrivých zadržali na základe predbežného zatykača alebo červeného zatykača Interpolu.

Zatiaľ nie je známe, kedy kolumbijské orgány mužov vydajú americkým úradom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies