V Kolumbii zatkli muža, ktorý sa pol roka vydával za libanonského veľvyslanca

NETKY.SK • 11 September 2014, 10:54 • 2 min
V Kolumbii zatkli muža, ktorý sa pol roka vydával za libanonského veľvyslanca

BOGOTA - Kolumbijské úrady zatkli muža, ktorý sa pol roka vydával za libanonského veľvyslanca v krajine a zneužíval jeho identitu. Informovala o tom dnes agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Páchateľom je Jeyson Jahir Puello, ktorý sfalšoval doklady totožnosti nemenovaného libanonského ambasádora, ako aj jeho akreditáciu na OSN a ministerstve zahraničných vecí Kolumbie. Pod falošnou identitou navštevoval verejné podujatia, dokonca poskytol niekoľko rozhovorov a prejavov.
      

Podvod vyplával na povrch, keď jeho bezchybná španielčina bez akéhokoľvek cudzieho prízvuku zaujala pozornosť jedného z vysoko postavených armádnych činiteľov, ktorý následne skontaktoval libanonské veľvyslanectvo v Bogote. Zistilo sa, že Puello nikdy nepracoval pre libanonskú vládu. Podľa agentúry AP falošný veľvyslanec "pôsobil" v meste Bucaramanga na severovýchode krajiny, kde sa stýkal s miestnymi politikmi, vojenskými predstaviteľmi a akademikmi. Na tamojších univerzitách mal niekoľko prednášok o blízkovýchodných vzťahoch, rozosielal bulletiny a sponzoroval charitatívne podujatia.
      

Puello, ktorého teraz vyšetrujú príslušné úrady, odmieta spáchanie trestného činu. Pre lokálne noviny Vanguardia Liberal uviedol, že ako moslim s libanonskými koreňmi sa cítil byť oprávnený hovoriť o Blízkom východe a svoje konanie označil za žart.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies