V Kolíne odsúdili prvých dvoch sexuálnych delikventov zo silvestrovskej noci

NETKY.SK • 7 Júl 2016, 17:31 • 2 min
V Kolíne odsúdili prvých dvoch sexuálnych delikventov zo silvestrovskej noci

KOLÍN NAD RÝNOM - Prvé rozsudky padli dnes za delikty sexuálneho charakteru zo silvestrovskej noci v Kolíne nad Rýnom.

slovakia

left justify in out

Tamojší súd uznal v čase činu 20-ročného Iračana vinným zo sexuálneho obťažovania a odsúdil ho podľa legislatívy pre mladistvých na rok odňatia slobody podmienečne. Ide o mladého muža, ktorý si v priebehu poslednej noci minulého roka pritiahol k sebe 27-ročnú ženu, pričom ju proti jej vôli bozkal a olizoval jej tvár.

 

Dvadsaťšesťročného Alžírčana odsúdili na rovnaký trest za napomáhanie k sexuálnemu obťažovaniu a pokus o rovnaký delikt. Tento muž mal jednu z obetí chytať podľa žaloby v rozkroku a na zadnej časti tela. Obaja odsúdení sa s poškodenými najskôr zvečnili na spoločnej fotografii, potom však ženy oddelili, pričom každú z nich obkolesila skupina mužov.

 

Už začiatkom mája sa v Kolíne nad Rýnom konal proces s iným Alžírčanom obvineným z prečinu sexuálneho charakteru počas rovnakej noci, toho však súd oslobodil, pretože žena ho v súdnej sieni nedokázala identifikovať.

 

Po silvestrovskej noci dostala prokuratúra v Kolíne nad Rýnom viac ako 1100 trestných oznámení, z ktorých sa takmer polovica týkala prečinov sexuálneho charakteru. Za tie však zatiaľ nikoho neodsúdili, aj keď kvôli trestnej činnosti počas silvestrovskej noci už padlo 14 rozsudkov, z ktorých desať ešte nie je právoplatných.

 

Vzhľadom na chaotické pomery, ktoré vládli počas poslednej noci roka 2015 v okolí železničnej stanice v Kolíne nad Rýnom, nie je vraj jednoduché dokázať podozrivým trestnú činnosť.

Podobne masové rozmery síce koordinované akcie mužov, zväčša prisťahovalcov, v iných nemeckých mestách počas silvestrovskej noci minulého roka nedosiahli, avšak aj v nich boli podané desiatky trestných oznámení na delikty podobného charakteru.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies