V Kolíne nad Rýnom sa začne proces s mužmi, ktorí na Silvestra obťažovali ženy

NETKY.SK • 7 Júl 2016, 08:08 • 2 min
V Kolíne nad Rýnom sa začne proces s mužmi, ktorí na Silvestra obťažovali ženy

KOLÍN NAD RÝNOM - Proces s dvoma mužmi vo veku 21 a 26 rokov, ktorí sú obvinení zo sexuálneho obťažovania počas silvestrovskej noci v nemeckom meste Kolín nad Rýnom, sa začne vo štvrtok.

slovakia

left justify in out

Už v máji sa v Kolíne konal proces s mužom obvineným z deliktu sexuálneho charakteru počas rovnakej noci, toho však súd oslobodil, pretože žena ho v súdnej sieni nedokázala identifikovať.

 

Teraz obvinení Alžírčan a Iračan sa najskôr s obeťami zvečnili na spoločnej fotografii, potom však ženy oddelili, pričom každú z nich obkolesila skupina mužov. Jednu z obetí podľa žaloby chytali v rozkroku a na zadnej časti tela. Druhú jeden z páchateľov bozkal a olizoval jej tvár.

 

Po silvestrovskej noci dostala prokuratúra v Kolíne nad Rýnom viac ako 1100 trestných oznámení, z ktorých sa takmer polovica týkala prečinov sexuálneho charakteru. Za tie však zatiaľ nikoho neodsúdili, aj keď kvôli trestnej činnosti počas silvestrovskej noci už padlo 14 rozsudkov, z ktorých desať ešte nie je právoplatných.

 

Vzhľadom na chaotické pomery, ktoré vládli počas poslednej noci roka 2015 v okolí železničnej stanice v Kolíne nad Rýnom, nie je vraj jednoduché dokázať podozrivým trestnú činnosť.

 

Podobne masové rozmery síce koordinované akcie mužov, zväčša prisťahovalcov, v iných nemeckých mestách počas silvestrovskej noci minulého roka nedosiahli, avšak aj v nich boli podané desiatky trestných oznámení na delikty podobného charakteru.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies