V Kobané sa odpálili traja samovražední útočníci z Islamského štátu

NETKY.SK • 13 Október 2014, 21:23 • 2 min
V Kobané sa odpálili traja samovražední útočníci z Islamského štátu

KOBANÉ - V kurdskom meste Kobané (Ajn al-Arab) na severe Sýrie sa v pondelok odpálili traja samovražední útočníci z extrémistickej skupiny Islamský štát. Informuje o tom Sýrska organizácia na monitorovanie ľudských práv.

slovakia

left justify in out

Prvý z útokov sa odohral v severnej časti mesta, kde prebiehajú intenzívne boje medzi kurdskými milíciami a islamskými militantmi. Jeden z útočníkov IŠ sa tam odpálil v aute plne naloženom výbušninami a zranil pritom dvoch Kurdov. Ďalší útok sa stal na miestnej autobusovej stanici.

 

Niekoľko týždňov trvajúce boje o Kobané si údajne vyžiadali už viac ako 500 mŕtvych a vyše 200-tisíc ľudí z prevažne kurdskej oblasti utieklo do susedného Turecka. OSN v piatok varovala, že v sýrskom meste Kobani zostalo uväznených niekoľko stoviek civilistov a v prípade dobytia ich militantní extrémisti pravdepodobne "zmasakrujú".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies