V. KLAUS: Rozpad Československa evidentne viac prospel SR ako ČR

NETKY.SK • 10 December 2012, 14:15 • 2 min
V. KLAUS: Rozpad Československa evidentne viac prospel SR ako ČR

V. KLAUS Rozpad Československa evidentne viac prospel SR ako ČR - Politika Rozpad Československa pred 20 rokmi podľa českého prezidenta Václava Klausa evidentne viac prospel Slovensku ako Česku.

slovakia

left justify in out

imgRozpad Československa pred 20 rokmi podľa českého prezidenta Václava Klausa evidentne viac prospel Slovensku ako Česku. Uviedol to po dnešnom prijatí svojho slovenského partnera Ivana Gašparoviča, ktorý je v ČR na oficiálnej dvojdňovej návšteve.
      Demonštroval to najmä na príklade ekonomickej kondície SR. Ako upozornil, slovenská ekonomika, na rozdiel od českej, ako i tej v Európskej, únii nie je v kríze. "Tento rok rastie zhruba o 2,6 percent, to nemá s krízou vôbec nič spoločné," dodal. Podobne je na tom aj zvýšenie HDP na jedného občana. Pokiaľ v ČR to bol za 20 rokov nárast o 50 percent, na Slovensku o 100 percent.
      Rovnako poukázal na rozbitie politickej scény v jeho krajine, kde prišlo k zbúraniu rešpektu a autority k akýmkoľvek osobnostiam. "To sú pre mňa príčiny veľmi odlišného vývoja oboch krajín," podčiarkol Klaus.
      Gašparovič pripomenul, že Slovensko muselo po roku 1989 prijať novú legislatívu, aby sa otvorilo aj pre zahraničné investície. Je presvedčený o tom, že tie prišli najmä po vstupe SR do euroatlantických štruktúr.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies