V kinách uviedli film o atentáte na na severokórejského vodcu Kim Čong-una

NETKY.SK • 26 December 2014, 10:09 • 2 min
V kinách uviedli film o atentáte na na severokórejského vodcu Kim Čong-una

NEW YORK - V 300 kinách v celých Spojených štátoch začali vo štvrtok premietať kontroverzný film "Šialené interview", ktorý zobrazuje atentát na severokórejského vodcu Kim Čong-una. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Premiéry tejto komédie spoločnosti Sony Pictures sa v jednom z losangeleských kín zúčastnila aj dvojica jej režisérov Evan Goldberg a Seth Rogen, ktorý vo filme po boku Jamesa Franca aj účinkuje. Obaja tvorcovia filmu sa poďakovali divákom za to, že na film prišli, a týmto spôsobom vyjadrili podporu nielen im osobne, ale aj slobode prejavu.
      

Minulý týždeň hlavné distribučné siete v USA odmietli premietať túto spornú komédiu po tom, ako neznámi hackeri zaútočili na počítačové systémy filmového štúdia a vyhrážali sa útokom na divákov.
      

KĽDR film odsúdila ako agresiu, pričom vyzdvihla aktivitu hackerov, ktorí zaútočili na Sony Pictures. Zároveň však odmietla akúkoľvek angažovanosť v tejto záležitosti.
      

Svoju podporu premiére "Šialeného interview" vyjadril aj šéf Bieleho domu Barack Obama, ktorý už skôr nabádal spoločnosť, aby sa nenechala zastrašiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies