V KHL sa až 25% duelov rozhoduje v predĺžení či samostatných nájazdoch

NETKY.SK • 18 December 2015, 13:52 • 2 min
V KHL sa až 25% duelov rozhoduje v predĺžení či samostatných nájazdoch

BRATISLAVA - Kontinentálna hokejová liga (KHL), v ktorej účinkuje aj HC Slovan Bratislava, je mimoriadne vyrovnaná.

slovakia

left justify in out

Až štvrtina všetkých zápasov sa rozhoduje v predĺžení alebo v samostatných nájazdoch. Ďalších 146 duelov (25,4 %) sa skončilo v základnom hracom čase po 60 minútach víťazstvom jedného z tímov o jeden gól. Táto skutočnosť znamená, že až v polovici všetkých doterajších zápasov rozhodol o triumfe niektorého z tímov jediný gól. Aj tieto zaujímavé štatistické údaje prezentoval v Moskve na piatkovom výročnom stretnutí generálnych manažérov všetkých klubov prezident KHL Dmitrij Černyšenko, ktorý charakterizoval doterajší priebeh základnej časti sezóny 2015/2016.


Do zápasov Kontinentálnej hokejovej ligy sa v tomto súťažnom ročníku dosiaľ zapojilo 898 hráčov s priemerným vekom 27,43 roku. Približne sedem percent hokejistov je vo veku, ktorý im umožňuje zúčastniť sa na blížiacich sa MS do 20 rokov vo Fínsku. Priemerný počet trestných minút v jednom dueli je 24,25, čo je menej, ako v predchádzajúcich sezónach KHL.


V ruskej metropole sa predstavitelia klubov KHL zaoberali aj hracím systémom a kalendárom nastávajúcej sezóny. Informuje o tom oficiálny web HC Slovan Bratislava, ktorý v Moskve zastupuje generálny manažér Slovana Maroš Krajči. Podľa návrhu vedenia ligy by v ročníku 2016/2017 malo opäť pôsobiť 28 klubov v dvoch konferenciách a štyroch divíziách. "Každé mužstvo odohrá rovnako ako v tejto sezóne 60 zápasov v základnej časti. Liga by sa mala začať o čosi neskôr - 3. septembra, pričom posledné súboje základnej časti sú plánované na 25. februára. Prvé stretnutia play off by sa mali odohrať 28. februára, prípadný rozhodujúci siedmy zápas finálovej série 27. apríla," uvádza web Slovana.


Na druhej strane je potrebné doplniť, že existuje aj alternatívny návrh z dielne ruskej federácie ľadového hokeja, ktorý žiada začať ligu už 22. augusta. Dôvodom je, aby pred MS 2017 v Nemecku a Francúzsku (začnú sa 5. mája 2017) mali reprezentačné výbery viac času na záverečnú prípravu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona