V Kežmarku budú nakrúcať pokračovanie Perinbaby

NETKY.SK • 1 Marec 2016, 14:36 • 2 min
V Kežmarku budú nakrúcať pokračovanie Perinbaby

KEŽMAROK - V Kežmarku budú 17. marca nakrúcať pokračovanie kultovej rozprávky Perinbaba z roku 1985.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes komunikačná manažérka mesta Zuzana Šlosárová, podľa ktorej radnica už pred niekoľkými mesiacmi nadviazala spoluprácu s režisérom Jurajom Jakubiskom. Ten si ešte v polovici februára pozrel historické časti mesta a vybral vhodné zákutia. "Filmári sa rozhodli pre námestie pri Bazilike svätého Kríža, ktoré dýcha históriou. Poslúžia im drevené stoly, ktoré bývajú využité aj počas festivalu Európske ľudové remeslo. Tradičné oblečenie z približne 17. storočia zrejme poskytnú folklórne súbory z nášho mesta,“ uviedla Šlosárová.


V Kežmarku pritom vznikli aj niektoré zábery z prvého filmu, v ktorom si zahrali napríklad Giulietta Masina, Petra Vančíková, Tobias Hoesl, Pavol Mikulík, Soňa Valentová, Eva Horká, Valerie Kaplanová či Milada Ondrašíková. Išlo napríklad o súd s Jakubom v drevenom kostolíku a záverečnú scénu, v ktorej macocha s Dorou kradli obecné peniaze z drevenej truhlice. Jakubiska podľa jeho slov na pokračovanie nahováralo viacero ľudí. "Nakrútilo sa veľa slovenských rozprávok a táto sa udržala,“ uviedol. Vo filme pritom budú podľa jeho slov účinkovať aj dve nesmrteľné bytosti, a to Zubatá a Perinbaba. Tvorcovia rozprávky využijú digitálnu technológiu, prostredníctvom ktorej na chvíľu oživia aj legendárnu taliansku herečku Giuliettu Masinu. "Dve bytosti sa na okamih naozaj stanú nesmrteľnými,“ poznamenal Jakubisko počas svojej návštevy Kežmarku.


V súčasnosti mesto podľa Šlosárovej spolupracuje pri hľadaní komparzistov. Z prihlásených záujemcov si bude vyberať štáb manželov Jakubiskovcov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona