V Kežmarku a Starej Ľubovni stále platí 3. povodňový stupeň

NETKY.SK • 19 Máj 2014, 11:43 • 2 min
V Kežmarku a Starej Ľubovni stále platí 3. povodňový stupeň

POPRAD – V okresoch Kežmarok a Stará Ľubovňa naďalej platí tretí povodňový stupeň.

slovakia

left justify in out

„V okrese ešte stále máme sedem obcí, kde je vyhlásený tretí povodňový stupeň a sedem obcí, kde je vyhlásený druhý povodňový stupeň,“ uviedol pre SITA prednosta Okresného úradu v Kežmarku Ján Ferenčák. V okrese sa už podarilo sprejazdniť všetky cesty. „Momentálne sa odstraňujú následky povodní. Naváža sa lomový kameň, spevňujú sa brehy potokov. V miestach, kde si potoky našli nové korytá, ich vraciame späť,“ dodal Ferenčák. V dôsledku zníženia hladiny vodných tokov na území mesta Kežmarok odvolal primátor ešte v nedeľu mimoriadnu situáciu na území mesta. V Kežmarku však pretrváva 3. stupeň povodňovej aktivity.

 

Podobná situácia je aj v okrese Stará Ľubovňa. Povodňový stupeň tu má vyhlásený ešte 16 obcí. „Najzložitejšia situácia je v obciach pri rieke Poprad, ide o obce Mníšek nad Popradom a Sulín,“ uviedol prednosta Okresného úradu v Starej Ľubovni Peter Sokol. Aj tu spevňujú poškodené brehy rieky Poprad a potokov lomovým kameňom. Najneskôr v utorok by mala byť pre osobné autá prejazdná aj cesta do osady Závodie v obci Sulín. Podľa Sokola zaznamenali aj škody na stavbe nového mosta cez rieku Poprad medzi Mníškom nad Popradom a obcou Piwniczna v Poľsku, kde spadla jedna podpera. „Tu musíme počkať na pokles hladiny rieky Poprad,“ dodal Sokol. 

 

V okresoch Kežmarok i Stará Ľubovňa s najväčšou pravdepodobnosťou už v utorok znížia povodňový stupeň. „Vyhliadky počasia sú priaznivé,“ uviedol Ferenčák. Až po ukončení záchranných a zabezpečovacích prác začnú okresné úrady so sumarizáciou a vyčísľovaním škôd, ktoré narobili v regióne povodne a silný vietor. „V tejto chvíli by boli akékoľvek odhady predčasné,“ dodal Ferenčák. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies