V Keni zadržali dvoch Nemcov, ktorí sa údajne chceli pridať k islamistom

NETKY.SK • 9 September 2014, 18:32 • 2 min
V Keni zadržali dvoch Nemcov, ktorí sa údajne chceli pridať k islamistom

NAIROBI - Kenské úrady zadržali dvoch nemeckých občanov, ktorých podozrievajú z členstva v somálskej islamistickej organizácii aš-Šabáb obviňovanej zo spáchania viacerých teroristických útokov v Keni. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Zadržali sme dvoch cudzincov po tom, ako sme dostali informácie, že pricestovali do Somálska a stali sa členmi militantnej skupiny bojujúcej proti vláde," uviedol telefonicky pre agentúru Reuters šéf kenskej protiteroristickej policajnej jednotky John Mulaulu.
     

"Zatkli sme ich 29. augusta v kenskej metropole Nairobi, keď prileteli zo Somálska," povedal Mulaulu a dodal, že obaja zatknutí sú nemeckí občania. Podľa Mulaulua polícia podozrivých v súvislosti s ich údajnými kontaktmi na aš-Šabáb vypočula, oficiálne obvinenie však zatiaľ proti nim vznesené nebolo. Nemci majú platné cestovné doklady, ale chýbajú im kenské víza.
     

Predstavitelia Nemecka zadržanie dvoch svojich občanov potvrdili, ale odmietli incident ďalej komentovať. "Sme v kontakte s (kenskými) úradmi," uviedol nemenovaný nemecký predstaviteľ. 
     

Islamisti z aš-Šabábu chcú premeniť Somálsko na fundamentalistický islamský štát a svoju činnosť rozšírili aj na iné krajiny. Prihlásili sa takisto k prepadnutiu nákupného centra Westgate v kenskej metropole Nairobi, pri ktorom zahynulo vlani v septembri najmenej 67 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies