V Keni spálili 5250 zhabaných ilegálnych strelných zbraní

NETKY.SK • 15 November 2016, 15:59 • 2 min
V Keni spálili 5250 zhabaných ilegálnych strelných zbraní

NAIROBI - Vyše 5250 ilegálne prechovávaných pušiek a pištolí, ktoré zadržali orgány v Keni počas uplynulých deviatich rokov, zlikvidovali v troch vatrách vysokých takmer 4,5 metra. Akt ich zničenia sa uskutočnil pod dohľadom kenského viceprezidenta Williama Ruta v rámci boja proti extrémistickému násiliu v krajine, informovala dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Keňa má prísne zbrojné zákony a získať povolenie držať legálne zbraň je ťažké. Žiadatelia sa musia podrobiť viacerým kontrolám a prejsť osobnými pohovormi. Napriek tomu sú však do Kene pašované stovky pušiek cez priepustné hranice, a to predovšetkým zo Somálska.

 

Kenské orgány odhadujú, že tamojší civilisti vlastnia ilegálne najmenej 500.000 pušiek. Využívajú ich najmä pri krádežiach dobytka, extrémistických útokoch a lúpežiach.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona