V Kechneci vznikne 100 nových pracovných miest

NETKY.SK • 7 December 2015, 11:42 • 2 min
V Kechneci vznikne 100 nových pracovných miest

BRATISLAVA - Pri Košiciach by malo vzniknúť 100 nových pracovných miest. Spoločnosť Getrag Ford Transmissions Slovakia totiž plánuje v Kechneci rozšíriť výrobu prevodových systémov.

slovakia

left justify in out

Do projektu chce firma investovať necelých 17 miliónov eur. Ako informovalo Ministerstvo hospodárstva SR, po rozšírení výroby bude firma v kechneckom priemyselnom parku vyrábať 280 tisíc kusov prevodoviek, ktoré budú exportované do iných krajín.


Firma už požiadala aj o poskytnutie štátnej pomoci vo výške 3 mil. eur. Z toho 1,7 mil. eur by mal podnik dostať vo forme dotácie na obstaraný dlhodobý hmotný majetok, 600 tisíc vo forme príspevku na vytvorenie nového pracovného miesta a viac ako 600 tisíc vo forme úľavy na dani z príjmov. "Vzhľadom na to, že intenzita pomoci pre investičný zámer nepresahuje maximálnu možnú intenzitu pomoci podľa nariadenia vlády, požadovaná výška investičnej pomoci je v súlade s nariadením vlády a zákonom o investičnej pomoci. Navrhujeme schváliť požadovanú investičnú pomoc,“ konštatovalo ministerstvo hospodárstva.


Spoločnosť Getrag Ford Transmissions Slovakia vlastní nemecká firma Getrag Ford Transmissions. Firma vyvíja a vyrába prevodové systémy pre svetových výrobcov automobilov. V Kechneci pôsobí od roku 2006, kde zamestnáva 771 pracovníkov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies