V kazašskom muničnom sklade došlo k ďalšej explózii

NETKY.SK • 29 August 2021, 17:03 • 2 min
V kazašskom muničnom sklade došlo k ďalšej explózii

NUR-SULTAN - Úrady nehlásia obete ani zranených. Plamene sa aktuálne podarilo uhasiť, v areáli sú však dve miesta, na ktorých hrozí riziko opätovného vypuknutia požiaru.

slovakia

left justify in out

V muničnom sklade v kazašskom regióne Žambyl došlo v nedeľu k ďalšiemu výbuchu. Tentokrát však nehlásia obete ani zranených. V krajine vyhlásili deň národného smútku, aby si uctili obete štvrtkových výbuchov v tomto sklade. Informovala o tom agentúra TASS.

 

"V areáli muničného skladu, v ktorom 26. augusta vypukol požiar, bol 29. augusta okolo 12.00 (miestneho času) zaznamenaný ďalší výbuch. Na mieste výbuchu sa nikto nenachádzal... zisťujeme jeho príčinu," píše sa vo vyhlásení kazašského ministerstva obrany.

 

 

Vedľa muničného skladu v kazašskom regióne Žambyl vypukol vo štvrtok 26. augusta požiar, v dôsledku ktorého došlok viac ako desiatim výbuchom. Pri výbuchoch prišlo o život 13 ľudí a zranenia utrpelo takmer 100 ľudí.

 

Súvisiaci článok: Výbuch muničného skladu v Kazachstane si vyžiadal 12 obetí

 

V súčasnosti je požiar už uhasený, avšak v areáli stále evidujú dve miesta, na ktorých hrozí riziko opätovného vypuknutia požiaru. Úrady museli po výbuchu evakuovať obyvateľov niekoľkých okolitých obcí. Tí sa však už mohli vrátiť späť do svojich domovov.

 

 

Kazašský prezident Kasym-Žomart Tokajev vyhlásil v tejto súvislosti nedeľu za deň národného smútku. Podobný incident sa v Kazachstane odohral v roku 2019.

 

Explózia v muničnom sklade pri meste Arys zabila vtedy dvoch ľudí a desiatky utrpeli zranenia. Evakuovaných muselo byť niekoľko tisíc miestnych obyvateľov. V Aryse pritom za posledné desaťročie došlo až k trom takýmto smrtiacim výbuchom

 

Mohlo by vás zaujímať: AKTUALIZOVANÉ: VIDEO: Výbuch muničného skladu v Kazachstane si vyžiadal obete z radov vojakov a záchranárov

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona