V Kazachstane sa začali manévre Organizácie Zmluvy o kolektívnej bezpečnosti

NETKY.SK • 16 Október 2017, 11:07 • 2 min
V Kazachstane sa začali manévre Organizácie Zmluvy o kolektívnej bezpečnosti

ASTANA - V Kazachstane sa dnes začalo vojenské cvičenie mierových síl členských krajín Organizácie Zmluvy o kolektívnej bezpečnosti (ODKB).

slovakia

left justify in out

Manévre tohto postsovietskeho bezpečnostného bloku nesú názov Nezničiteľné bratstvo 2017, informovala agentúra TASS. Cvičenie mierových kontingentov Kazachstanu, Ruska, Arménska, Bieloruska, Kirgizska a Tadžikistanu potrvá do 20. októbra. Pozvaní boli aj zástupcovia Medzinárodného výboru Červeného kríža, uviedlo kazašské ministerstvo obrany.

 

Podľa neho je hlavným cieľom cvičení prehĺbiť vzájomné porozumenie medzi mierovými kontingentmi ODKB. Počas manévrov budú velitelia a personál nacvičovať prípravu na mierové operácie a riadenie jednotiek ODKB a riešiť úlohy zamerané na lokalizáciu konfliktov a zlepšenie terénneho výcviku počas spoločných akcií v ťažkých podmienkach Strednej Ázie.

 

Budú nacvičovať aj vedenie rokovaní, sprevádzanie humanitárnych konvojov, hliadkovanie a službu na pozorovacích stanovištiach, ale aj ničenie výcvikových táborov militantov. Manévrov sa zúčastňujú i jednotky pre psychologické operácie a informačnú vojnu. Podľa scenára sa bude situácia postupne meniť v dôsledku masívneho príchodu utečencov. Zvláštna pozornosť sa bude venovať zlepšovaniu súdržnosti mierových kontingentov.

12 dod rsc

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies