V kauze žiarlivostnej vraždy Gerrita Jana Kramera vypovedali svedkovia

NETKY.SK • 26 Apríl 2016, 13:42 • 2 min
V kauze žiarlivostnej vraždy Gerrita Jana Kramera vypovedali svedkovia

BRATISLAVA - Výpoveďami svedkov pokračovalo dnes pred senátom Okresného súdu Bratislava I pojednávanie v kauze vraždy 25-ročnej Simony V. Obžalobe v tomto prípade čelí holandský občan Gerrit Jan K. Tvrdenia obžaloby, že svoju priateľku zavraždil po žiarlivostnej hádke, odmieta.

slovakia

left justify in out

Na žiadosť obhajoby dnes pred súdom vypovedal kolega obžalovaného, ktorý tiež pracuje ako kapitán na riečnych výletných lodiach. Obžalovaného a zavraždenú opísal ako dvoch zaľúbených mladých ľudí, ktorí boli spolu šťastní a plánovali si spolu kúpiť dom.

 

Zároveň skonštatoval, že nikdy nebol svedkom žiarlivostných scén medzi nimi, len v jednom prípade sa Gerrit pohádal s mužom ktorý bol v spoločnosti zavraždenej. Na otázku prokurátora, či bol obžalovaný odsúdený za nejaký trestný čin v Holandsku odpovedal "áno, trest si odsedel, ale neviem o aký trestný čin išlo". Ako dodal, je presvedčený, že obžalovaný skutok nespáchal.


Ďalším svedkom pred súdom bol muž, ktorého družka prenajala Simone byt, v ktorom sa neskôr našlo jej telo. Podľa neho sa do bytu nasťahovala len tri týždne pred skutkom. Po skutku mu údajne sused povedal, že jeho syn, ktorý sa vracal domov približne o druhej hodine ráno, počul zo susedného bytu hádku.

 

Tretím predvolaným svedkom bol muž, ktorý bol v bytovom dome na bratislavskej Obchodnej ulici v inkriminovaný večer navštíviť kamaráta. Keď vyšiel na dvor fajčiť, uvidel v okne bytu na prvom poschodí plamene. Následne zavolal hasičov a vykopol sklo na okne do bytu. Po tom, ako na horiaci objekt vylial vedro vody, všimol si, že ide o ľudské telo.


Policajti našli obhorené telo 25-ročnej Simony V. po požiari v byte na Obchodnej ulici v Bratislave koncom novembra 2014. Podľa vyšetrovateľov obžalovaný Gerrit Jan K. priateľku z okresu Senica poranil nezisteným predmetom na hlave a potom ju zapálil. "Utrpela rozsiahle popáleniny na viacerých častiach tela, zraneniam na mieste podľahla," informovala vtedy polícia. V októbri 2015 sa obžalovaný pre chybu sudcu dostal z väzby na slobodu. Vinu pred súdom popiera a tvrdí, že v čase skutku nebol v byte ale v bare.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona