V kauze výtržníctva košického policajta vypovedali poškodení a svedok

NETKY.SK • 22 September 2016, 15:57 • 2 min
V kauze výtržníctva košického policajta vypovedali poškodení a svedok

KOŠICE – Na Okresnom súde Košice II dnes pokračovalo pojednávanie v kauze, v ktorej je z trestného činu výtržníctva obvinený košický mestský policajt Ján J. Podľa obžaloby mal slovne i fyzicky napadnúť trojicu mužov odchádzajúcich z obchodného domu na Moldavskej ulici. Skutok mal spáchať z motívu národnostnej, etnickej alebo rasovej nenávisti.

slovakia

left justify in out

Ku konfliktu došlo 5. decembra 2014 vo vestibule a na parkovisku obchodného domu. Mestský policajt, v tom čase v civile, podľa prokurátora vulgárne nadával trom mužom a vyhrážal sa, že "ich rozkope". Následne mal napadnúť úderom do hlavy občana Ekvádoru, čím mu spôsobil poúrazovú poruchu sluchu, a úder do hlavy zasadil aj jeho slovenskému kamarátovi. Na dnešnom pojednávaní vypovedali dvaja z poškodených, ako aj svedok – štátny policajt, ktorý bol mimo služby na mieste incidentu spolu s obžalovaným ako jeho kamarát.

 

Ekvádorčan Jose Alfredo S. opísal, že obžalovaný ho pod vplyvom alkoholu na parkovisku bezdôvodne udrel do hlavy do oblasti ľavého ucha. Obžalovaný mal pritom vulgárne nadávať, pričom trojicu označil za "rumunských cigáňov, ktorí kradnú v Kauflande". Ďalší poškodený Rudolf B. uviedol, že ho obžalovaný udrel do úst. "Doteraz neviem, prečo som dostal úder," povedal.

 

Podľa svedka Jána K., ktorý bol s obžalovaným vo vestibule obchodného centra na káve z automatu, vyprovokoval konflikt grimasami a slovne tretí z poškodených – Nikaragujčan so slovenským občianstvom, ktorý vzápätí zavolal políciu. Uviedol, že keď vyšli na parkovisko, trojica poškodených "obstúpila" obžalovaného. "Zbadal som, ako sa Ján J. prikrčil a na to dve osoby od neho odleteli, akoby ich odstrčil," popísal situáciu so zranením dvojice poškodených. Nadávky s rasovým motívom odmietol.

 

 

Obžalovaný dnes na súd neprišiel, súhlasil s vykonaním pojednávania bez jeho prítomnosti. Predtým vyhlásil, že je nevinný, a odmietol obvinenia v obžalobe. Pojednávanie bude pokračovať v novembri výpoveďami ďalších svedkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies