V kauze výbuchu na bratislavskom štadióne sa nerozhodlo, na proces neprišli znalci

NETKY.SK • 29 Október 2015, 13:19 • 2 min
V kauze výbuchu na bratislavskom štadióne sa nerozhodlo, na proces neprišli znalci

BRATISLAVA - V kauze Tomáša P., ktorý je obžalovaný z toho, že v auguste 2013 hodil počas futbalového zápasu medzi Slovanom Bratislava a MFK Ružomberok do sektora ružomberských fanúšikov silný delobuch, dnes sudkyňa Okresného súdu Bratislava III zatiaľ opäť nemohla vyniesť verdikt.

slovakia

left justify in out

"Okresný súd Bratislava III odročil hlavné pojednávanie na 10. marca budúceho roku z dôvodu neprítomnosti znalcov. Súd opätovne predvolá znalcov z Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru Slovenskej republiky a taktiež znalcov z odboru zdravotníctva," uviedol dnes pre TASR hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. Výbuch profesionálnej pyrotechniky Delová rada 75 mm, ktorá je predajná len na špeciálne povolenie, rozmetala vtedy dve sedadlá a zranila deväť ľudí vrátane dvoch detí. Naposledy sa vo veci malo konať koncom júna. Súd doteraz vypočul desiatky svedkov - usporiadateľov, poškodených a fanúšikov z oboch táborov.

 

Incident sa stal 18. augusta 2013 na štadióne na bratislavských Pasienkoch. Tomáša P. stíhajú od novembra 2013, istý čas strávil vo vyšetrovacej väzbe. Ešte vlani na polícii tvrdil, že zapálenú delovú ranu mu niekto dal do ruky a on ju hodil do sektora ružomberských fanúšikov. Vtedy vraj nevedel, čo to je. K činu sa vraj priznal len pre to, aby zapadol do istej partie fanúšikov a mohol s nimi ísť na zápasy v zahraničí. Pred súdom už tvrdí, že je nevinný. "Zbadal som, ako dvaja chalani stáli vedľa seba a jeden z nich hodil delobuch, videl som, ako letí a prská. Potom nastal výbuch," povedal na minuloročnom júlovom pojednávaní. Za všeobecné ohrozenie mu hrozí väzenie na desať až 15 rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona