V kauze vraždy v erotickom podniku vypovedal utajený svedok

NETKY.SK • 16 Júl 2013, 16:13 • 2 min
V kauze vraždy v erotickom podniku vypovedal utajený svedok

TRNAVA - Utajený svedok v procese s Ukrajincom Volodymyrom Yegorovom dnes prostredníctvom audiomosta popísal stretnutie, ktoré predchádzalo vražde spolumajiteľa erotického salónu Dallas pri Galante v roku 1999.

slovakia

left justify in out

Obžalovaný Volodymyr Yegorov podľa svedka na stretnutí posielal svojich ľudí do salónu, nad ktorým mali za každú cenu získať kontrolu. Krátko nato došlo v Dallase k prestrelke, pri ktorej zomrel jeho spolumajiteľ Miloš Žilinek a ďalší ľudia boli zranení. Volodymyr Yegorov je obžalovaný zo zorganizovania vraždy.

Aj ďalší svedok potvrdil účasť na stretnutí s obžalovaným pri jednom z bratislavských hotelov. "Počas rozhovoru s partiou povedal, že keď nezaplatí, dajte ho dole,“ povedal svedok priamo v súdnej sieni. Ešte v ten večer sa s ním Volodymyr Yegorov stretol s požiadavkou, aby zabezpečil lekára pre jeho ľudí, ktorí boli zranení po prestrelke. O zranených sa potom staral, tí mu podľa jeho výpovede povedali, že boli účastníkmi prestrelky v Dallase, kde išli po výpalné. Poslať ich tam mal "veľký Vlado“, čo bola vtedajšia prezývka Volodymyra Yegorova Podnik mal podľa jeho informácií platiť približne 30-tisíc slovenských korún mesačne, okrem toho aj "dlžnú čiastku“ okolo 200-tisíc korún. Obžalovaný výpovede svedkov odmietol a súdu navrhol, aby ho aj s utajeným svedkom posadil na detektor lži. Pojednávanie na Okresnom súde v Trnave bude pokračovať vo štvrtok. 

K streľbe v Dallase došlo 2. februára 1999, kedy do podniku prišla skupina po rusky hovoriacich mužov. Po incidente medzi nimi a majiteľom podniku Žilinek vyskočil na stôl a prvý vystrelil. Nasledujúcu prestrelku neprežil. Podľa jedného z ochrankárov bol podnik pod ochranou vtedy obávaných pápayovcov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies