V kauze vraždy maďarského podnikateľa Fenyöa prokurátor žiadal pre Roháča väzenie!

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 16:24 • 2 min
V kauze vraždy maďarského podnikateľa Fenyöa prokurátor žiadal pre Roháča väzenie!

BUDAPEŠŤ - Trest odňatia slobody požadoval dnes maďarský prokurátor v záverečnej reči na Súde hlavného mesta v Budapešti pre dvoch Slovákov obvinených z vraždy maďarského podnikateľa Jánosa Fenyöa v roku 1998.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI prokurátor inicioval, aby súd uznal Jozefa R. za vinného z trestného činu úkladnej vraždy a v spolupáchateľstve zo zneužitia strelnej zbrane a streliva.
     

V prípade obvineného Ladislava T. prokurátor žiadal uznanie viny z trestného činu spolupáchateľstva na úkladnej vražde a účasti na zneužití strelnej zbrane a streliva.
     

Obvinení by mali byť podľa prokurátora trestaní odňatím slobody a mali by byť vyhostení z Maďarska.
     

Voči Jozefovi Roháčovi a jeho spoločníkovi Ladislavovi T. vzniesla Hlavná budapeštianska prokuratúra 19. marca 2013 obvinenie z úkladnej vraždy a iných trestných činov.
     

Jozef Roháč odmietol pred súdom vypovedať. V zmysle jeho dávnejšej výpovede, ktorú dnes prezentovali v rámci procesu, sa o vražde dozvedel na Slovensku z televízneho spravodajstva. Ladislav T. tvrdil, že v čase vraždy niekoľko dní popíjal doma a vzhľadom na bitku bol aj vo väzbe.

     

V zmysle obžaloby Jozefa Roháča pred 11. februárom 1998 neznáma osoba požiadala, aby zavraždil maďarského podnikateľa Fenyöa. Obvinený mal 11. februára zastreliť Fenyöa, ktorý sedel vo svojom aute a čakal na križovatke.
     

Obvineného zadržali vo februári 2011 na Slovensku na základe európskeho zatykača vydaného v Maďarsku. Od 18. apríla 2011 je Jozef Roháč vo vyšetrovacej väzbe v Maďarsku. Súdny proces sa začal 9. júla 2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies