V kauze vrážd dôchodcov vo Vinosadoch vykonali vyšetrovací pokus

NETKY.SK • 3 December 2015, 10:05 • 2 min
V kauze vrážd dôchodcov vo Vinosadoch vykonali vyšetrovací pokus

BRATISLAVA - Takmer pol roka nepojednával Okresný súd Bratislava I v kauze brutálnej vraždy dvoch dôchodcov vo Vinosadoch v marci 2010, z ktorej sú obžalovaní dvaja mladíci - Márius M. a Lukáš T. Na strane druhej sa však v tejto veci minulý mesiac vykonal na návrh dozorujúceho prokurátora vyšetrovací pokus.

slovakia

left justify in out

"V predmetnej trestnej veci súd na návrh prokurátora vykonal v mesiaci október 2015 vyšetrovací pokus vo Vinosadoch. Na základe tohto vyšetrovacieho pokusu v tomto čase vypracováva ustanovený znalec dodatok k znaleckému posudku. Po jeho doručení môže súd zvoliť ďalší procesný postup, respektíve vytýčiť termín hlavného pojednávania," uviedol pre TASR hovorca Krajského súdu v Bratislave (KS) Pavol Adamčiak.

 

Naposledy sa proces konal v druhej polovici júna výpoveďou znalca, ktorý skúmal záznam z bezpečnostnej kamery. "Výsledok antropologickej analýzy bude sporný. Nie je možné vykonať morfologickú ani metrickú analýzu tváre ani jednej z osôb, ktorá je na zázname," povedal vtedy okrem iného znalec. Keďže ďalší posledný svedok sa opäť vtedy na pojednávanie nedostavil a ani nemohol byť predvedený, keďže sa na adrese trvalého pobytu nenachádza, predseda senátu proces odročil na neurčito. Svedok je údajne zadržaný v Nemecku. Formou právnej pomoci sa mal zisťovať pobyt tohto svedka.

 

Trojčlenný senát prijal obžalobu v tejto kauze na svojom verejnom zasadnutí už koncom augusta 2011 a zároveň vtedy vytýčil termín hlavného pojednávania s Máriusom M. a Lukášom T. Obeťami tínedžerov boli 99-ročný Američan a 83-ročný dôchodca z obce Vinosady. Mladíci sú obžalovaní z vraždy spolupáchateľstvom, čiastočne dokonanej, čiastočne v štádiu pokusu, v jednočinnom súbehu s prečinom porušovania domovej slobody spolupáchateľstvom.

V čase brutálnej dvojnásobnej vraždy z marca 2010 v obci Vinosady mal jeden z obvinených 19 a druhý 17 rokov. Lukáš T. a Márius M. podľa polície a obžaloby 27. marca 2010 v dopoludňajších hodinách neoprávnene vnikli do rodinného domu na Modranskej ulici vo Vinosadoch. Následne usmrtili spomínaného 99-ročného muža z USA a 83-ročného muža z obce Vinosady. Obaja zomreli na následky úderov od tupých podlhovastých predmetov a bodno-rezných zranení. Vnútri rodinného domu sa nachádzala aj 80-ročná žena, ktorú sa dvaja mladíci rovnako pokúsili usmrtiť. Obvinení jej spôsobili päť bodných rán na chrbte a dve bodné rany v oblasti hrude. Za tento brutálny skutok hrozí Máriusovi M. trest odňatia slobody na 20 – 25 rokov alebo doživotie. Mladistvému, vtedy 17-ročnému Lukášovi T., sa trest znižuje na polovicu, kde je maximálna trestná sadzba 15 rokov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona