V kauze úmrtia 71 migrantov vydal odvolací súd v Maďarsku definitívny rozsudok

NETKY.SK • 20 Jún 2019, 12:40 • 2 min
V kauze úmrtia 71 migrantov vydal odvolací súd v Maďarsku definitívny rozsudok

BUDAPEŠŤ - Počas dnešného dňa vydal odvolávací súd v maďarskom Segedíne doživotný trest odňatia slobody pre štyroch prevádzačov. Tí boli ešte v roku 2015 obvinení zo smrti 71 migrantov, ktorých telá sa našli v odstavenom chladiarenskom aute pri rakúskom Parndorfe.

slovakia

left justify in out

Zo spoluúčasti na mimoriadne krutej viacnásobnej organizovanej vražde, ktorej obeťami boli aj mladistvé osoby uznal súd za vinných jedného Afganca a štyroch Bulharov. Iba jeden z odsúdených dostal "miernejší" trest, a to 30 rokov nepodmienečne. Prvostupňový súd v Kecskeméte ešte počas minulého roka dňa 14. júna odsúdil štyroch hlavných obvinených za viacnásobnú vraždu a ďalšie trestné činy na 25 rokov odňatia slobody bez možnosti predčasného prepustenia na slobodu. 

 

img

 

V prípade ďalších troch obvinených, ktorí boli na úteku, rozhodol súd v ich neprítomnosti, pričom jedného Bulhara neskôr na základe európskeho zatykača zadržali vo februári vo Francúzsku a odovzdali maďarským orgánom. Účasť na organizovanom prevádzačstve sa taktiež pokladá za trestný čin, preto bolo zadržaných ešte ďalších 10 osôb. Trest bol pre nich taktiež nemilosrdný, a to od 4 do 12 rokov za mrežami. 

 

img

 

Chladiarenské vozidlo s mŕtvymi migrantmi nechali prevádzači odstavené na diaľnici pri rakúskej obci Parndorf. V nákladnom priestore bolo zatvorených 59 mužov, osem žien a štyri deti. Podľa znaleckého posudku sa predpokladá, že sa zadusili ešte na území Maďarska.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona