V kauze úkladnej vraždy majiteľa pohrebníctva vyniesli právoplatné rozsudky (2)

NETKY.SK • 13 Jún 2018, 14:19 • 2 min
V kauze úkladnej vraždy majiteľa pohrebníctva vyniesli právoplatné rozsudky (2)

BRATISLAVA - Najvyšší súd (NS) SR v stredu právoplatne odsúdil štyri osoby v prípade úkladnej vraždy majiteľa pohrebníctva Jána H., ktorá sa odohrala už v roku 2014, zhodne na 25 rokov odňatia slobody.

slovakia

left justify in out

Prípad v minulom roku riešil Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica. NS SR tak potvrdil verdikt prvostupňového súdu. "NS SR ako súd odvolací odvolania obžalovaných zamietol. Rozhodnutie je právoplatné a vykonateľné," uviedla pre TASR hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová. Išlo o Jozefa Sobotu, Miriam Rudnickú, Ingrid Hanuskovú a Jána Hanusku. Tri z obžalovaných osôb boli rodinní príslušníci obete. Národná kriminálna agentúra obvinila štyri osoby z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. Jedného z nich viní aj za zločin porušovania domovej slobody. Organizátorom vraždy mala byť Miriam Rudnická a jej motívom majetkový prospech.

 

"Miriam mala so svojím úmyslom oboznámiť Ingrid Hanuskovú. Tá mala, ako návodca, osloviť s návrhom Jána Hanusku, ktorý v postavení objednávateľa mal za vykonanie vraždy vyplatiť 7000 eur Jozefovi Sobotovi," uviedol pred rokmi hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

 

K vražde malo dôjsť 5. apríla 2014 vo Zvolene. Poškodený Ján H. sa vtedy nachádzal na prvom poschodí rodinného domu. Do miestnosti, kde práve bol, mal bez pozvania vojsť aj Jozef Sobota. Zazneli tri výstrely, ktoré Jánovi H. spôsobili smrteľné poranenia hlavy a brucha. Jeho telo bolo nájdené až o dva dni neskôr.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona