V kauze tragických sterilizácií žien v Indii zatkli výrobcu liekov

NETKY.SK • 14 November 2014, 15:30 • 2 min
V kauze tragických sterilizácií žien v Indii zatkli výrobcu liekov

NAÍ DILLÍ - Indická polícia zatkla riaditeľa firmy vyrábajúcej liek, ktorý údajne podávali ženám pri masovej sterilizácii. Tá vyústila do smrti 13 žien. Informácie dnes priniesli indické médiá a agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Tlačová agentúra Press Trust of India napísala, že zatknutí boli Rameš Mahawar z firmy Mahawar Pharma a jeho syn. Polícia ich obvinila s podvodu a dodala, že mužov zatkla na základe sťažnosti predstaviteľov z úradu pre dohľad nad liekmi.
     

Zákrok sterilizácie v rámci vládneho programu na kontrolu pôrodnosti podstúpilo v dištrikte Bilaspur v stredoindickom štáte Čattísgarh 8. novembra celkovo 83 žien a ešte v ten deň večer ich poslali domov. Desiatky žien však ochoreli, museli ich hospitalizovať a nakoniec 13 z nich zomrelo.
     

Chirurg R.K. Gupta, ktorý zákroky vykonal, bol na úteku, ale zatkli ho už v stredu 12. novembra. Lekár pripísal vinu za tragédiu liekom podávaným pri sterilizácii.
     

Úrady teraz vyšetrujú, či sú za smrť žien zodpovedné kontaminované antibiotiká a lieky na utlmenie bolesti.
     

Zatiaľ nie sú dostupné podrobnosti z pitiev.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies