V kauze rekordného úplatku 3 mil. eur sa z obvinenej stala chránená svedkyňa

NETKY.SK • 23 November 2015, 17:20 • 2 min
V kauze rekordného úplatku 3 mil. eur sa z obvinenej stala chránená svedkyňa

BRATISLAVA - V kauze rekordného úplatku tri milióny eur sa z obvinenej Anny M. stala svedkyňa. Ako dnes informoval spravodajský portál aktuálne.sk, ženu ešte v auguste prepustili z väzby a umiestnili do programu na ochranu svedkov.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovatelia zároveň ukončili vyšetrovanie prípadu a spis doručili na Úrad špeciálnej prokuratúry.


Polícia v júni tohto roku obvinila košickú daňovú úradníčku Danielu K. a ďalšiu ženu Annu M. z toho, že si od zástupcov súkromnej firmy Budamar Logistics pýtali úplatok tri milióny eur. Táto suma je na slovenské pomery absolútnym zaznamenaným rekordom, pripomína portál. Podľa vtedajšieho vyjadrenia polície ženy požadovali peniaze za ovplyvnenie policajtov, prokurátorov a advokátov, ktorí sú zainteresovaní do vyšetrovania kauzy, ktorú polícia rieši od roku 2013 v súvislosti so spoločnosťou Budamar Logistics. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry vzniesol voči ženám obvinenia z trestného činu nepriamej korupcie. Akcia mala krycí názov Divadlo.


Zatiaľ čo Danielu K. stíhali na slobode, Annu M. vzali do väzby. Dôvodom bola podľa súdu obava z ovplyvňovania svedkov a pokračovanie v trestnej činnosti. Na základe neskoršej spolupráce Anny M. s vyšetrovateľom podľa aktuálne.sk v kauze obvinili aj bývalého príslušníka Slovenskej informačnej služby. Sudca zároveň rozhodol, že bude stíhaný vo väzbe. Ako portál pripomína, spoločnosť Budamar Logistics je známa z prípadu, ktorý rovnako vyšetruje polícia. Ide o daňový podvod za vyše 20 miliónov eur, zapletených do neho malo byť viac ako 40 firiem zo Slovenska, Českej republiky a Maďarska. Dôležitá firma v reťazci bola práve spoločnosť Budamar Logistics, ktorá následne mala profitovať z nadmerného odpočtu DPH, dodáva aktuálne.sk.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies